بر اساس مدل خطر مطرح شده توسط شرکت تحلیل سلامت، ایرفینیتی (Airfinity)، سویه بعدی نگرانکننده کرونا میتواند از منطقه دریاچههای بزرگ آفریقای مرکزی، کشورهای بوروندی، تانزانیا و جمهوری دموکراتیک کنگو برخیزد. نیجریه و یمن نیز مناطق احتمالی بعدی پس از منطقه دریاچههای بزرگ هستند.
با توجه به اینکه اُمیکرون با سایر سویههای کووید متفاوت شده اما یکی از عوامل نگرانکننده این است که بیماران مبتلا به آن علائم متفاوت و متمایزی را بیان میکنند. اگرچه بسیاری از بیماران از علائم خفیف شبیه سرماخوردگی شکایت دارند اما تعدادی دیگری نیز علائم شدیدتری را تجربه میکنند.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: اغلب بستریها و مرگ و میرها مربوط به کسانی است که یا واکسن نزده اند و یا بیماریهای خاص و زمینهای مانند فشارخون، دیابت و نقص ایمنی دارند.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه میزان بیماران بستری در مراکز درمانی 8 برابر بیشتر شده است،گفت: اگر فردی 3 دُز را تزریق کرده باشد 70 درصد امکان عدم ابتلا را دارد.
سرعت درگیری افراد با سویه اومیکرون، در روزهای اخیر شتاب گرفته و باعث شده به همین میزان، موارد بستری و فوتی نیز در آمارهای روزانه وزارت بهداشت، سیر صعودی داشته باشد.
سیدعلی دهقان منشادی رئیس بیمارستان امام خمینی (ره) با اشاره به شیوع سویه جدید کرونا اظهار داشت: از دو هفته قبل وارد پیک ششم کرونا با سویه امیکرون شدیم و تعداد مراجعان سرپایی ما 8 برابر شده است و میزان تعداد موارد بستری 6 برابر افزایش داشته است
استاد ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: فرد مبتلا به اُمیکرون تا ۲۵ روز میتواند ناقل بیماری باشد و با ۷تا ۱۰ روز استراحت، صرفا احتمال ناقل بیماری بودن از بین نمیرود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد افرادی که در این سویه بستری می شوند واکسن تزریق نکردهاند، بیان داشت: مردم برای تزریق دز سوم واکسن کرونا به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.
محمد هاشمی سرپرست مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت با هشدار نسبت به خطر اُمیکرون برای کودکان و آمار ۲۰ درصدی بستریهای تنفسی کرونا در این گروه سنی، در عین حال اعلام کرد: والدین می توانند از امروز جهت واکسیناسیون کودکان ۵ تا ۱۲ سال به مراکز واکسیناسیون در سراسر کشور مراجعه کنند.
نتایج یک مطالعه توسط محققان دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان، دانشگاه فنی مونیخ و هلمهولتز مونیخ آلمان نشان داد بدن بعد از سه مرتبه قرار گرفتن در برابر ویروس کرونا آنتیبادی خنثیکننده علیه اُمیکرون تولید میکند.
دبیر کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کشوری مقابله با کووید۱۹ با اشاره به علائم خطر اُمیکرون و زمان مراجعه به بیمارستان، گفت: اگر ناگهانی به قله پیک برسیم و بیماران سرریز شوند، کنترل مدیریت بیماران را از دست میدهیم.
معاون درمان ستاد کرونای استان تهران ضمن تشریح وضعیت کرونا در پایتخت، گفت: به نظر میرسد در اسفندماه قله را تجربه کنیم. آمارهای مناطق مختلف تهران و شهرستانهای تابعه نشان میدهد که آلودگی کرونا در همه جا متوازن است و ویروس کاملا پخش شده است.
رئیس کارگروه پیشگیری و بهداشت ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: احتمالا تا 4 هفته دیگر به اوج قله برسیم و اینکه چقدر در قله ماندگار باشیم و شیب و سرعت اپیدمی چگونه باشد به مدیریت و رفتار جامعه بستگی دارد.
رئیس بیمارستان کودکان مفید گفت: آبریزش بینی، گلودرد، سردرد، گرفتگی صدا، سرفه، تب، بی حالی و لرز،گاهی علائم گوارشی مثل اسهال،استفراغ از جمله علائم اُمیکرون در کودکان است.
معاون بهداشت ستاد کرونای استان تهران ضمن تشریح وضعیت بیماری در پایتخت، گفت: با توجه به سرایتپذیری بالای سویه اومیکرون ویروس کرونا و مدت قرنطینه کوتاهتر آن، زمان کافی برای اخذ تست PCR وجود ندارد؛ بنابراین اگر پاسخ رپید تست یک فرد، دو بار متوالی در یک ۲۴ ساعت منفی شود، میتوان گفت که کرونا ندارد و این کار در دوره پیک میتواند جایگزین PCR شود.